جلد 12 - ویژه نامه بهداشت روان، مجله توسعه پژوهش در پرستاري و مامايي                   جلد 12 - ویژه نامه بهداشت روان، مجله توسعه پژوهش در پرستاري و مامايي صفحات 39-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Toosi J, Torabi S, Badeleh M, Badeleh M, Hosseini S, Erami H. Predictive Role of Personality and Demogerafical Factors in Attitude to Effects, Dangers and Substance Abuse in Azad University Students of Damghan . J Res Dev Nurs Midw 2016; 12 (S3) :30-39
طوسی جلیله، ترابی سید اسماعیل، بادله مرتضی، بادله محمد تقی، حسینی سید عابدین، ارمی حسن. نقش پیش بین ‌عوامل جمعیت شناختی و شخصیتی در نگرش نسبت به اثرات،خطرات و سوء مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه آزاد دامغان. Journal of Research Development in Nursing and Midwifery. 1394; 12 (S3) :30-39

1- ، Mbadeleh2004@gmail.com
چکیده:   (19835 مشاهده)

زمینه و هدف: نگرش نسبت به مواد، نقش موثری در گرایش افراد به مصرف و ترک مواد دارد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش پیش بین ­عوامل جمعیت شناختی و شخصیتی در نگرش نسبت به اثرات، خطرات و سوء مصرف مواد در دانشجویان دانشگاه آزاد دامغان انجام گرفت.

روش بررسی: پژوهش حاضر یک تحقیق توصیفی-تحلیلی بود. نمونه آماری پژوهش شامل200 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در سال تحصیلی 92-91 بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به نگرش سنج مواد مخدر ساخته شده توسط دلاور و همکاران (1383) و پرسشنامه پنج عامل شخصیت پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با کمک روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام گرفت.

یافته ها: نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد هشت مولفه وظیفه شناسی­، آزادی نسبت به تجارب جدید، روان رنجورخویی، جنسیت­، درآمد خانواده­، توافق­، سواد والدین و سن  به طور معنی داری می توانند 41 درصد از­ واریانس نگرش نسبت به اثرات مواد را پیش بینی کنند. همچنین سه مولفه توافق، وظیفه شناسی­، روان رنجورخویی می­توانند 35 درصد از واریانس نگرش نسبت به خطرات مواد را پیش بینی کنند.

نتیجه گیری: بنابراین می توان نتیجه گرفت که ویژگی های شخصیتی افراد، وضعیت تاهل و درآمد نقش تعیین کننده ای در پیش- بینی نگرش افراد به سمت مواد دارند.