زمینه و هدف: رفتارهای بهداشتی ، به منظور پیشگیری از بیماری یا حفظ سلامتی انجام می گیرد و با توجه به تأثیر الگوهای رفتاری بر سلامت افراد جامعه، این مطالعه با هدف مقایسه رفتارهای بهداشتی دانشجویان نیم سال اول و آخر دانشگاه های دولتی شهر تهران و ارتباط آن با متغیرهای جمعیت شناختی انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تعداد 149 نفر از دانشجویان دانشگاه های تهران و امیرکبیر در سال 1385 به روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب گردیدند. تعداد دانشجویان نیم سال اول 99 نفر و نیم سال آخر50 نفر بود . ابزارگرد آوری داده-ها، پرسشنامه تعیین رفتارهای بهداشتی بود و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و آزمون های آماری توصیفی و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند . سطح معنی داری آزمون 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته ها: بین دو گروه از دانشجویان نیم سال اول و آخر، در زمینه انجام فعالیت ورزشی و عدم استعمال دخانیات اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت؛ ولیدر زمینه الگوی صحیح تغذیه این اختلاف معنی دار بوده است(03/0= P )و دانشجویان نیم سال اول رفتار بهداشتی مناسب تری در زمینه تغذیه داشتند.
نتیجهگیری: در مطالعه حاضر، نتایج نشان داد که دانشجویان مورد بررسی از نظر رعایت رفتارهای بهداشتی در حد مطلوبی نبودهاند؛ لذا طراحی و اجرای برنامه های آموزشی مناسب به منظور ارتقای رفتارهای بهداشتی مطلوب در بدو ورود و طی دوره تحصیلی دانشجویان ضروری به نظر می رسد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |