دوره 8، شماره 1 - ( مجله علمی دانشکده پرستاری و مامایی بویه 1390 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

sanagoo A, jouybari L, REZAIEAN M, jafari S Y, hosseini S A. Explaining the Happiness Experience of the Students in Golestan University of Medical Sciences. J Res Dev Nurs Midw 2011; 8 (1) :1-10
ثناگو اکرم، جویباری لیلا، رضائیان مهناز، جعفری سید یعقوب، حسینی سید علی. تبیین تجربه نشاط در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان . Journal of Research Development in Nursing and Midwifery. 1390; 8 (1) :1-10

1- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، : a_sanagus@yahoo.com

زمینه و هدف : شادی باکارآیی، امید، قدرت تفکر، موفقیت تحصیلی و کیفیت زندگی همراه است. اگر بتوانیم گامی در راه پراز نشاط و سرزنده کردن دانشجویان برداریم، بازخورد این سازندگی به طور مستقیم و غیر مستقیم به جامعه باز می گردد و اولین گام در این راه، شناخت این مفهوم می باشد. هدف از این مطالعه، تبیین تجربه نشاط در دانشجویان علوم پزشکی بوده است.

روش بررسی: در این مطالعه ی پدیدارشناسی، داده ها از طریق مصاحبه های باز، انفرادی و عمیق با 50 نفر از دانشجویان علوم پزشکی گلستان انجام شد. نمونه گیر ی مبتنی بر هدف بوده است و تا رسیدن به اشباع ادامه یافت. تجزیه و تحلیل بر اساس مدل پیشنهادی "کلایزی" صورت گرفت.

یافته ها: مضامین استخراج شده، "داشتن آرامش روان" و "انرژی و شور و هیجان داشتن" بوده است. هدفمند بودن و احساس موفقیت، دو عاملی بود که باعث نشاط دانشجویان می شده است.

نتیجه گیری: از آنجایی که ایجاد نشاط و هدفمند بودن و موقعیت های تحصیلی توأم با موفقیت آمیز در ارتباط با هم قراردارند، لذا ضروری است تاراهکارهای توسعه ی محیط های علمی توأم با نشاط معنوی، در فضای دانشگاه ها مورد توجه مسئولان قرار­گیرد.