زمینه و هدف: آپنه انسدادی خواب، ریسک فاکتور مهمی برای بیماری های قلبی- عروقی است. هدف مطالعه حاضر، تعیین فراوانی آپنه انسدادی خواب در بیماران انفارکتوس میوکارد با پرسشنامه STOP-BANG در بخش CCU بیمارستان های شهرستان کرج در سال 88 بود.
روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی- مقطعی بود که بر روی 140 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد در دو واحد مراقبت قلبی بیمارستان های شریعتی و شهید رجائی کرج در سال 1388انجام شد. روش نمونه گیری به شیوه آسان بود. اطلاعات جمعیت شناختی، سابقه ریسک فاکتورهای قلبی- عروقی و پرسشنامه استوپ بنگ از طریق مصاحبه، اطلاعات مربوط به نوع انفارکتوس میوکارد، پارامترهای آزمایشگاهی از پرونده بیمار و شاخص های تن سنجی با کمک ترازوی باسکولی و متر نواری بررسی شد.
یافته ها: میانگین امتیاز پرسشنامه STOP-BANG 2/1±9/4 با دامنه 2 تا 8 امتیاز بود و 64درصد امتیاز بیشتر از 4 کسب نموده بودند. اختلاف آماری معنیداری در امتیاز پرسشنامه STOP-BANG بر حسب سن، مصرف سیگار، فشارخون بالا، هایپرلپیدمی، قدامی وسیع، شاخص توده بدنی، نسبت دور کمر به قد، نسبت دورکمر به دور باسن، اندازه دورکمر، اندازه دور گردن، کلسترول و کسر جهشی بطن چپ(001/0>P)، جنس(044/0P<)، ابتلا به دیابت(019/0P<)، ، انفارکتوس تحتانی(006/0P<)، قدامی دیواره ای(048/0P<) و سطح تریگلیسرید(031/0P<) بدست آمد.
نتیجه گیری: آپنه انسدادی خواب در بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد شایع است و با شاخصهای تن سنجی، فاکتورهای خطر قلبی- عروقی، محل انفارکتوس و کسر جهشی بطن چپ مرتبط است. غربالگری و ارزیابی علائم آپنه انسدادی خواب و ارجاع بیماران برای مشاوره و درمان ضروریست.