جلد 10 - ویژه نامه سمینار سراسری پرستار، ماما و پژوهش مهر 1392                   جلد 10 - ویژه نامه سمینار سراسری پرستار، ماما و پژوهش مهر 1392 صفحات 104-99 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi BolbolanAbad H, Yazdan Nik A R, MirMohammad Sadeghi M, Khalifeh Zadeh A. The Effect of Deep Breathing Exercise on arterial blood gases after coronary artery bypass Graftingg(CABG). J Res Dev Nurs Midw 2013; 10 :99-104
محمدی بلبان آباد هیوا، یزدان نیک احمد رضا، میرمحمدصادقی محسن، خلیفه زاده اصغر. تاثیر تمرینات تنفسی عمیق برنامه ریزی شده بر مقادیر گازهای خون شریانی بیماران پس از جراحی پیوند عروق کرونر. Journal of Research Development in Nursing and Midwifery. 1392; 10 () :99-104

1- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، hiva.nursing@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

زمینه وهدف: شیوع عوارض ریوی به دنبال جراحی پیوند عروق کرونر بالا می باشد، به طوری­که نقش مهمی در ناتوانی ومرگ ومیر بیماران دارد. روش­های مختلفی برای بهبود عملکرد ریه در انجام اکسیژناسیون بکار می رود که در این مطالعه تاثیر تمرینات تنفسی عمیق برمقادیرگازهایخونشریانیبررسی شد .

روش بررسی: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 50 بیمار کاندید جراحی پیوند عروق کرونر بستری در بیمارستان­های شهید چمران و مرکز قلب سینا اصفهان در سال 1391 انتخاب شدند. بیماران در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه مداخله استفاده از تمرینات تنفسی عمیق بود که بعد از خروج لوله تراشه شروع می شد. در گروه کنترل تمرینات تنفسی به صورت روتین انجام شد.­ دو گروه از نظر میزان گازهای خون شریانی قبل از عمل، بعد از خروج لوله تراشه و روز دوم و سوم بعد از عمل با آزمون تی مستقل با هم مقایسه شدند.

یافته­ها: دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک و مقادیر گازهای خون شریانی قبل از عمل، روز اول و دوم بعد از عمل با هم اختلاف معنی داری نداشتند. در روز سوم بعد از عمل گروه مداخله نسبت به گروه کنترل از نظر مقادیر فشار اکسیژن خون (6/4 ± 3/81 در مقابل1/7 ± ­ 7/72، ­ 01/0= p )،فشار ­ دیاکسیدکربن خون(9/1 ­ ± ­ 37 در مقابل2/3 ± 7/43، 001/0­

) بر حسب میلی متر جیوه و درصد اشباع اکسیژن خون شریانی(4/1 ± 8/96 در مقابل1/2 ± 5/90، 001/0­ ) با هم اختلاف معنی دار داشتند.

نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که انجام تمرینات تنفسی عمیق به صورت برنامه ریزی شده در بهبود مقادیر گازهای خون شریانی موثرتر است.