زمینه و هدف : یکی از مشکلاتی که مادران در طی زایمان با آن مواجه هستند، زایمان طولانی است که با طولانی شدن بیش از حد زایمان احتمال عفونت، هیپوکسی، صدمات جسمی- عصبی و مرگ در جنین و نوزاد، همچنین خونریزی و عفونت بعد از زایمان، بی خوابی و خستگی در مادر افزایش می یابد. لذا این پژوهش به منظور تعیین اثر فشاری در نقطه سانینجیائو و هوگو بر طول مدت مرحله اول و دوم زایمان انجام گرفته است.
روش بررسی : این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور در سال 1391 بر روی 84 نفر از زنان نخست زای واجد شرایط پژوهش مراجعه کننده به بیمارستانهای اردبیل انجام گرفت. شرکت کنندگان به صورت تصادفی به دو گروه تجربی وکنترل تقسیم شدند. مداخله به صورت اعمال فشار در نقاط سانینجیائو و هوگو در دیلاتاسیونهای مختلف بود. طول مدت مرحله اول و دوم زایمان از طریق معاینه واژینال توسط پژوهشگر در پرسشنامه ثبت شد. داده ها توسط آزمونهای آماری مجذور کای و تی مستقل و با نرم افزار SPSS-16 مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
یافتهها : میانگین طول مدت فاز فعال زایمان در دو گروه مداخله و کنترل به ترتیب 2 ساعت و 15 دقیقه، 4 ساعت و 10 دقیقه بود (001/0 P= ) و میانگین طول مدت مرحله دوم زایمان در دوگروه مداخله و کنترل به ترتیب 45 دقیقه ، یک ساعت و 4 دقیقه بود (008/0 P= ).
نتیجهگیری : طب فشاری در نقاط سانینجیائو و هوگو باعث کاهش طول مدت مرحله اول و دوم زایمان می گردد. لذا با توجه به ساده، ارزان ، بی خطر و قابل پذیرش بودن آن برای مددجویان می توان در بالین و در آموزش دانشجویان مامایی استفاده کرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |