دوره 10، شماره 1 - ( 2-1392 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 83-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanbari M R, Salari H, Taziki S A, Padash L, Yousefi M R, LotfaliNejad E. Survey of 15 Years and Older Women`s ‌Mental Health Status in Urban Population of Gorgan. J Res Dev Nurs Midw 2013; 10 (1) :77-83
URL: http://nmj.goums.ac.ir/article-1-323-fa.html
قنبری محمدرضا، سالاری هادی، تازیکی صادق علی، پاداش لیلا، یوسفی محمدرضا، لطفعلی نژاد الهام. وضعیت سلامت روان زنان 15 سال و بالاتر در جمعیت شهری گرگان و برخی عوامل مرتبط با آن. Journal of Research Development in Nursing and Midwifery. 1392; 10 (1) :77-83

URL: http://nmj.goums.ac.ir/article-1-323-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، ghanbarimr@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی گلستان
چکیده:   (29137 مشاهده)

زمینه­­ و هدف: مطالعات عمومی اختلالات روانی در کشورهای مختلف جهان نشان می دهد که میزان شیوع این اختلالات به دلایل متعدد در حال افزایش است؛­ به­گونه­ای­که در حال حاضر این اختلالات، مسئول حدود یک درصد مرگ­ها در سطح جهان، بخصوص در ایران می­باشد. با توجه به ویژ­گی­های اختلالات روانی و حساسیت بیشتر جامعه زنان و محدودیت مطالعات در این زمینه­، این مطالعه به منظور تعیین وضعیت سلامت روان زنان 15 سال و بالاتر در جمعیت شهری گرگان و ارتباط آن با برخی عوامل انجام شده است.

   روش بررسی: در­ این مطالعه مقطعی و توصیفی­- تحلیلی، تعداد 1088 نفر از زنان 15 سال و بالاتر جمعیت شهری گرگان، بر اساس نمونه گیری تصادفی-­خوشه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها  از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه سلامت عمومی GHQ-­ 28 استفاده شد. آزمون­های آماری مورد استفاده­، آزمون­کای دو و تست دقیق فیشر بوده­اند.

  یافته­ها: یافته­های پژوهش نشان داد­ که میزان شیوع اختلالات روانپزشکی در مجموع 5/17درصد بوده که بر اساس نمره برش 6 برای هر یک از اختلالات چهارگانه، اختلال اضطرابی و بی­خوابی با 5/5 درصد بیشترین میزان شیوع و افسردگی با 1/3 درصد کمترین میزان شیوع را داشته است. این مطالعه نشان داد که شیوع اختلالات روانپزشکی با سن، وضعیت تاهل و وجود فرد معتاد در خانواده­ ارتباط معنی­داری­ دارد­(05/0>p). 

  نتیجه­گیری: اگرچه­ میزان شیوع مقطعی اختلالات روانپزشکی در جامعه مورد مطالعه در مقایسه با پژوهش های مشابه از شیوع متوسطی برخوردار می­باشد، لیکن ضرورت توجه بیشتر به سلامت روان زنان بیش از پیش احساس می شود. نتایج این مطالعه همچنین نیاز به تربیت نیروهای انسانی کار­آمد و تامین امکانات و تسهیلات مناسب به منظور ارائه خدمات بهداشت روان به ساکنان شهری و روستایی را با توجه به ساختار اجتماعی و فرهنگی­ منطقه مورد تاکید قرار می­­دهد.

متن کامل [PDF 276 kb]   (2807 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Research Development in Nursing and Midwifery

Designed & Developed by : Yektaweb