زمینه و هدف: عفونت ادراری، شایعترین عفونت باکتریال دوران بارداری است و بهعنوان عامل خطری برای نتایج وخیم مادری و پری ناتال در نظرگرفته شده است؛ لذا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط عفونت ادراری مادر با عوارض مادری ونوزادی در زنان باردار شهرستان اردبیل انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه مورد- شاهدی پس از ختم بارداری و به صورت گذشته نگر با بررسی اطلاعات ثبت شده در پرونده بارداری زنان در سال1390 در شهرستان اردبیل انجام شد. 211 زن زایمان کرده که کشت ادرار آن ها در دوران بارداری مثبت بود، به عنوان گروه مورد و 232 نفر که عفونت ادراری نداشتند، به عنوان گروه شاهد انتخاب شدند. اطلاعات توسط پرسشنامه پژوهشگرساخته جمعآوری شد که شامل اطلاعات مربوط به نوزاد و بارداری فعلی بود. تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار Spss-16 و با استفاده از آزمونهای مجذورکای، کروسکال والیس و فیشر تست انجام شد.
یافتهها: سن زیر 25 سال(6/61 مقابل5/56 درصد)، شاخص توده بدنی30 و بالاتر(3/18 مقابل6/15درصد)، بارداری اول(55 مقابل 8/49درصد)، استفراغ شدید بارداری(8/14 مقابل 6/12درصد)، فشارخون بالا(4/2مقابل3/1درصد)، تکرر وسوزش ادرار(9/1 مقابل 9/0درصد)، وزن کم زمان تولد(4/95 مقابل93درصد)، ناهنجاری مادرزادی (5/3 مقابل8/1درصد)، تغذیه با شیر مصنوعی (5/6 مقابل 7/2درصد) و مرگ نوزاد بعد از تولد (9/0 مقابل 0/0درصد ) در گروه عفونت ادراری بیشتر بود، ولی اختلاف از نظر آماری معنیدار نبود. ابتلا به دیابت، پره اکلامسی، کم خونی، مرگ داخل رحمی و سقط جنین، نارسی و زردی نوزادی با عفونت ادراری رابطه آماری معنیدار نداشت.
نتیجهگیری: میتوان نتیجه گرفت که شناسایی و درمان عفونت ادراری در زنان باردار شهرستان اردبیل مناسب بوده و منجر به کاهش عوارض مادری و نوزادی شده است، بنابراین نیاز به تغییر شیوه غربالگری یا درمان نبوده و ادامه این روند توصیه میگردد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |