زمینه و هدف: فرسودگی شغلی یکی از عوامل موثر در کاهش کارآیی، از دست رفتن نیروی انسانی و ایجاد عوارض جسمانی و روانی پرستاران است. با توجه به اهمیت نقش پرستاران در سیستم بهداشتی- درمانی، این مطالعه با هدف مقایسه میزان فرسودگی شغلی در بخشهای مختلف پرستاری بیمارستان شهید انصاری رودسر انجام شده است.
روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه تحلیلی- مقایسهای است. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران شاغل در 7 بخش پرستاری بود(داخلی زنان، سی سی یو، اطفال، داخلی مردان، مامایی، اتاق عمل و اورژانس)که با کمک جدول مورگان، 100 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شده و به پرسشنامه فرسودگی شغلی مزلچ پاسخ دادند. دادهها با استفاده از نرم افزار 18 - spss تجزیه تحلیل شدند.
یافتهها: در این مطالعه پرستاران از نظر میزان فرسودگی شغلی در سه بعد خستگی هیجانی، مسخ شخصیت و کفایت شخصی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پرستاران بخش اورژانس دچار فرسودگی شغلی بیشتری در ابعاد خستگی هیجانی و مسخ شخصیت(001/0 ≤ P ) شده و در مقابل از کفایت شخصی بیشتری برخوردار هستند(001/0 ≤ P ).
نتیجهگیری: با توجه به میزان بالای فرسودگی شغلی پرستاران بخش اورژانس نسبت به سایر بخشها، پیشنهاد می شودکه آموزش- های لازم و امکانات مناسب به منظور ارتقای بخش اورژانس فراهم شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |