زمینه و هدف : ارزشیابی اساتید به عنوان یکی از استراتژی های مهم برای ارتقای کیفیت آموزشی مورد توجه دانشگاههاست. این مطالعه با هدف تعیین ملاکهای سنجش عملکرد اساتید در دروس نظری از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شد.
روش بررسی : این مطالعه توصیفی- تحلیلیدر سال 1387برروی 330 دانشجوی رشتههای مختلف تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی گلستان که از طریق تصادفی(طبقه ای) نمونه گیری شدند، صورت گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای روا و پایا مشتمل بر 63 سئوال بسته، در حیطه های عوامل حرفه ای، علمی و فردی بود. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار آماری SPSS و از طریق آمار توصیفی و آزمون های آماری t مستقل، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون انجام گرفت.
یافته ها : نمونهها 3/73 درصد(242نفر) دختر و 7/26درصد پسر بودند. ویژگیهای حرفهای اساتید با میانگین42/0± 22/4، مهم-ترین عامل در ارزشیابی بود و ویژگیهای علمی و فردی آنان به ترتیب با میانگین 55/0± 14/4 و52/0± 86/3 در اولویت بعدی قرار داشتند. دربخش ویژگی های حرفهای« توانایی اساتید در تفهیم درس» با میانگین 96/0± 64/4، در بخش ویژگیهای علمی« توان علمی و دانش اساتید» با میانگین57/0± 65/4 و دربخش ویژگی های فردی«صبرو حوصله و اخلاق خوب اساتید» با میانگین68/0± 61/4 بیشترین نمره را به خود اختصاص دادند.4/62 درصد معتقد بودند که در بیان نظراتشان صداقت دارند و4/59 درصد نیز ارزیابیشان را قابل اعتماد دانستند.
نتیجهگیری : علی رغم مهم بودن ویژگیهای علمی اساتید، توانایی وی در تفهیم درس و بیان شیوا از اهمیت بالایی در نزد دانشجویان برخوردار است. می توان از نظرات دانشجویان به عنوان یک بخش مهم از ارزشیابی اساتید استفاده کرد وهمراه با آن نواقص و کاستی های موجود را شناسایی و مرتفع کرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |