دوره 8، شماره 2 - ( 12-1390 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 34-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

molaie E, asayesh H, taghva kish B, ghorbani M. Gender Difference and Emotional Intelligence in Golestan University ‌of Medical Sciences’ Students. J Res Dev Nurs Midw 2012; 8 (2) :30-34
ملائی عین اله، آسایش حمید، تقوی کیش بهزاد، قربانی مصطفی. تفاوت جنسیتی و هوش هیجانی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان. Journal of Research Development in Nursing and Midwifery. 1390; 8 (2) :30-34

1- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، einfa15@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی قم
4- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران

زمینه و هدف: ­ در مطالعات مختلف به تفاوت جنسیتی در هوش هیجانی اشاره می شود و غالباً زنان و دختران­ را دارای هوش هیجانی بالاتر می­دانند. هدف این مطالعه، تعیین تفاوت جنسیتی در هوش هیجانی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان بوده است.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 180 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان در سال 1387 به روش تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه­ هوش هیجانی سیبریا شیرینگ، به عنوان ابزار گردآوری داده ها استفاده شدکه­روایی و پایایی آن­­در مطالعات مختلف مورد­ تأیید قرار­گرفته است­(ضریب آلفای­کرونباخ بین­ 75 تا 85 درصدگزارش شده است)­. داده ها با آزمون های آماری توصیفی وآزمون تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار­گرفتند. در تمامی آزمون ها سطح معنی داری 05/0 درصد در نظر گرفته شد.

یافته ها: هوش هیجانی دانشجویان دختر­2/104­و پسران 1/100 بوده­که این اختلاف از نظر آماری معنادار بوده است (03/0= P ). دانشجوان­ دختر­در مؤلفه های خودکنترلی، خود آگاهی و هوشیاری اجتماعی مقیاس هوش هیجانی نمرات بالاتری داشتند(05/0 P< ). در دو خرده مقیاس خودانگیزی و مهارت اجتماعی، اختلاف معنی داری بین دو جنس وجود نداشت(05/0< P ).

نتیجه گیری: همه مؤلفه­های هوش­ هیجانی­­ در­ دو جنس تفاوت ندارند،­ ولی مؤلفه های هشیاری اجتماعی و خود­کنترلی تحت تأثیر جنسیت قرار می­گیرند.