زمینه و هدف : ریفلاکس گاستروازوفاژیال، از جمله شایعترین اختلالات مزمن دستگاه گوارش است.در متون طب سنتی از مهمترین دلایل ایجاد این بیماری، عدم سازگاری مزاج غذا و مصرفکننده است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش تغذیه برحسب مزاج بر دفعات علائم بیماری مبتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری انجام شد.
روش بررسی : این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده بوده و تعداد 60 نفر از بیماران مبتلا و مراجعهکننده به بیمارستان قائم(عج)، پس از تخصیص تصادفی، به دو گروه آموزش تغذیه و کنترل تقسیم شدند. مداخله شامل برگزاری کلاس آموزش تغذیه متناسب با مزاج تعیین شده و رعایت آن بهمدت دو هفته بود. ابزارهای پژوهش، پرسشنامهی دفعات علائم بیماری ریفلاکس معده به مری و چکلیست رژیم غذایی بودند. دادهها با استفاده از آزمون های آماری مربع کای، تی مستقل و زوجی در نرمافزار SPSS-11/5 تحلیل گردید.
یافتهها : میانگین نمرهی دفعات علائم بیماری بعد از مداخله نسبت به قبل از آن در گروه آموزش تغذیه با استفاده از آزمون تی مستقل اختلاف معنیداری داشت(001/0 p< ) و مقایسهییافتههای دو گروه نشان داد که میانگین نمرات در گروه آموزش تغذیه بعد از مداخله (77/4 ± 63/13، 001/0 p< ) و بعد از دو هفته کمتر از گروه کنترل بود(15/4 ± 73/18، 070/0= p ).
نتیجهگیری : در نظر گرفتن مزاج افراد در رژیم غذایی در آموزشهای تغذیهای توسط پرستاران میتواند در کاهش علائم بیماری ریفلاکس معده به مری نقش بسزایی داشته باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |