زمینه و هدف : خستگی مرتبط با سرطان، یکی از مشکلات شایع بیماران و مراقبت دهندگان می باشد. امروزه استفاده از طب فشاری بهعنوان طب مکمل در بیماران سرطانی برای تعادل انرژی بدن و ارتقای راحتی به نسبت متداول شده است. این مطالعه برای بررسی تاثیر طب فشاری بر خستگی بیماران مبتلا به سرطان انجام شده است.
روش بررسی : این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده یک سوکور در سه گروه مداخله طب فشاری، پلاسبو و کنترل بر روی 85 بیمار مبتلا به سرطان بستری در بخش هماتولوژی بیمارستان بهشتی همدان اجرا گردید. ابتدا خستگی بیماران با پرسشنامه خستگی ( BFI ) اندازه گیری شد. سپس طب فشاری در گروه مداخله طب فشاری و طب فشاری غیر واقعی در گروه پلاسبوروزانه به مدت 10 روز انجام ودر گروه کنترل فقط مراقبت های روتین انجام شد. خستگی در روز پنجم و دهم بعد مداخله دوباره سنجش شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-16 و آزمونهایآماریتی زوجی واندازه گیری مکرر تحلیل گردید.
یافتهها : انجام طب فشاری در گروه مداخله طب فشاری بر خستگی بیماران تاثیر داشت (001/0= p ). هر چند انجام طب فشاری دروغین در گروه پلاسبو نیز بر خستگی بیماران تاثیر داشت (017/0= p )، اما انجام مراقبتهای روتین در گروه کنترل بر خستگی بیماران تاثیری نداشت و حتی در برخی موارد خستگی آنان نیز افزایش یافته بود.
نتیجهگیری : طب فشاری میتواند با توجه به هزینهکم، ایمنی و سادگی آن به عنوان درمان مکمل برای کاهش خستگی در بیماران مبتلا به سرطان توسط پرستاران مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |