زمینه و هدف : سوءمصرف مواد یک معضل جهانی است و معتادان ایرانی سالانه معادل 15 درصد درآمد نفتی کشور را صرف مواد مخدر میکنند. بیماری مزمن اعتیاد،عامل بحران و کاهش کیفیت زندگی می باشد. پرستاران می تواند در انتخاب روش موثرتر مراقبت، مددجو را حمایت کنند. هدف این مطالعه، مقایسه کیفیت زندگی معتادان سم زدایی شده شرکت کننده درجلسات معتادان گمنام، اجتماع درمان مدار و تحت درمان با متادون در کلینیک های ترک اعتیاد مشهد بود.
روش بررسی : در مطالعه هم گروهی با طرح سه گروهه پیش آزمون- پس آزمون، 27 نفر در گروه معتادان گمنام و اجتماع درمان مدار و 23 نفر در گروه متادون درمانی در ابتدای درمان و به روش غیر احتمالی در دسترس و با توجه به معیارهای ورود و خروج مطالعه انتخاب گردیدند. واحدها در ابتدا و 5/1 ماه بعد درمان، پرسشنامه ها را تکمیل نمودند. داده ها با نرم افزار SPSS-11/5 تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها : شرکت در جلسات سه گروه باعث افزایش کیفیت زندگی گردید. مقایسه نشان داد نمرات کسب شده در گروه انجمن معتادان گمنام در تمام ابعاد هشت گانه به طور معنی داری نسبت به دو گروه دیگر بالاتر بود.
نتیجهگیری : شرکت در گروههای سهگانه، افزایش معنیداری در کیفیت زندگی معتادان سم زدایی شده داشت. بکارگیری این سه روش، بخصوص انجمن معتادان گمنام توصیه می شود.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |