دوره 11، شماره 1 - ( مجله توسعه پژوهش در پرستاری و مامایی 1393 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 58-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، a_baniaghil@yahoo.com
2- دانشگاه مازندران
3- دانشگاه آزاد اسلامی ساری
چکیده:   (25975 مشاهده)
زمینه و هدف: حرکت جهان به سمت اقتصاد دانش بنیان، سرمایه انسانی کارا را که اغلب در دانشگاه تربیت می‌شوند، به مهم‌ترین عامل رقابتی هر کشور تبدیل کرده و شناسایی عوامل مرتبط با عملکرد آنان را جزو ضروریات قرار داده است. هدف این مطالعه، تعیین ارتباط سرمایه فرهنگی با عملکرد علمی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان می باشد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی مقطعی با استفاده از دو پرسشنامه سرمایه فرهنگی و عملکرد علمی که روایی صوری، محتوا (کمی و کیفی) نیز پایایی آن (آزمون همسانی درونی) تایید شده بود، در‌۱۲۶ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان (محیط پژوهش) دارای حداقل ۳ سال تجربه تحصیل در دانشگاه که پرسشنامه ها را به شیوه خود اظهاری تکمیل نموده بودند، بیماری جسمی یا روانی شناخته شده نداشتند و در طول مدت مطالعه فارغ التحصیل نشدند، بر اساس طرح نمونه گیری تصادفی حلقه ای متناسب با تعداد دانشجویان هر دانشکده در سال ۱۳۹۲انجام شد. در این مطالعه جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS-19و آزمون های توزیع فراوانی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام چند متغیره در سطح معنی داری 05/0 استفاده گردید. 
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد سرمایه فرهنگی با عملکرد علمی دانشجویان با ضریب همبستگی 45/0 ارتباط مثبت و معنی‌داری داشت، به طوری که با افزایش نمرات سرمایه فرهنگی، دانشجویان عملکرد علمی بالاتری را نشان دادند. نیز یافته ها حاکی از آن بود که می توان با استفاده از مدل پیش بین، عملکرد علمی دانشجویان را با استفاده از نمرات سرمایه فرهنگی درونی و نهادی پیش بینی نمود. 
نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های مطالعه می‌توان نتیجه‌گرفت کسب و ارتقای سرمایه فرهنگی می‌تواند بر‌عملکرد علمی دانشجو‌ موثر باشد.
متن کامل [PDF 453 kb]   (4029 دریافت)    

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.