دوره 11، شماره 1 - ( مجله توسعه پژوهش در پرستاری و مامایی 1393 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 23-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، hosseini@goums.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی گلستان
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (21132 مشاهده)
زمینه و هدف: شیردهی اثرات ضد بارداری، رفتاری، هورمونی و متابولیکی مفیدی دارد. در سیستم قلبی- عروقی هر دو مورد کاهش و افزایش فشارخون مادر در اثر شیردهی گزارش شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر شیردهی بر مقدار فشار نبض مادر در دو گروه با حاملگی طبیعی و با سابقه ابتلا به پره اکلامپسی انجام گردید. 
 روش بررسی: نمونه ها شامل 34 مادر شیرده با سابقه حاملگی طبیعی و 18 مادر شیرده با سابقه پره اکلامپسی حاملگی بودند. فشار خون مادر در سه مرحله همزمان از شریان بازویی راست و چپ و در وضعیت دراز کشیده ثبت می گردید. از آزمون آماری Repeated Measured ANOVA و نرم افزار SPSS-16 برای مقایسه داده ها استفاده شد.
یافته ها: در مقایسه فشار نبض هر گروه، اختلاف معنی داری از نظر عامل زمان در هر دو نوبت شیر دهی مشاهده نشد. این حالت در سمت راست و چپ یکسان بود. مقادیر متناظر فشارهای سیستول، دیاستول و نبض در هر دو سمت بین دو گروه معنی دار بود(00۱/۰P≤). در هر دو گروه روند تغییرات از نظر عامل زمان به شکل افزایش فشارهای سیستولی و دیاستولی 5 دقیقه بعد از شیردهی و کاهش آن ها 30 دقیقه بعد مشابه بود. 
 نتیجه گیری: در مادران شیرده با سابقه ابتلا به پره اکلامپسی مقادیر فشار نبض غیر طبیعی است. شیردهی موجب تغییر فشارهای سیستول و دیاستول است، ولی تغییری در فشار نبض ایجاد نمی کند و از این نظر تفاوتی بین سمت راست و چپ وجود ندارد.
واژه‌های کلیدی: فشار نبض، شیردهی، حاملگی
متن کامل [PDF 426 kb]   (2314 دریافت)    

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.