جلد 10 - ویژه نامه سمینار سراسری پرستار، ماما و پژوهش مهر 1392                   جلد 10 - ویژه نامه سمینار سراسری پرستار، ماما و پژوهش مهر 1392 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidari A, Vakili M A, Moghaddam S, Taziki S A, Badeleh M T. The effect of lavender oil inhalation on anxiety and some physiological parameters of open- heart surgery patients. J Res Dev Nurs Midw 2013; 10 :1-6
URL: http://nmj.goums.ac.ir/article-1-417-fa.html
حسینی سید عابدین، حیدری عالمه، وکیلی محمد علی، مقدم شهرام، تازیکی صادق علی، بادله محمد تقی. تاثیر استنشاق اسانس اسطوخودوس براضطراب و برخی پارامترهای فیزیولوژیک بیماران کاندیدای جراحی قلب باز. Journal of Research Development in Nursing and Midwifery. 1392; 10 () :1-6

URL: http://nmj.goums.ac.ir/article-1-417-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، abedinhosseini@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی گلستان
3- بیمارستان امیرالمومنین کردکوی‌،‌دانشگاه علوم پزشکی گلستان
چکیده:   (35801 مشاهده)

  زمینه و هدف : عمل جراحی­، تجربه­ای استرس آور است و درعمل جراحی قلب باز­، اضطراب در سطح وسیع­تری خود را نشان می­دهد­. راه­های مختلفی برای کاهش سطح اضطراب بکار گرفته می­شود که این پژوهش با هدف بررسی تاثیر رایحه درمانی بر سطح اضطراب انجام شده است.

  روش بررسی : این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی­، یک سوکور و با تخصیص تصادفی می باشد که بر روی 90 بیمار کاندیدای عمل ­جراحی قلب باز در دو گروه مداخله وکنترل انجام شد­. گروه مداخله 2 قطره اسانس اسطوخودوس(40 میلی گرم) و گروه کنترل 2 قطره آب مقطر که بر روی یک عدد گاز ریخته شده بود را به مدت 20 دقیقه استنشاق نمودند­. قبل و بعد از مداخله، پرسشنامه اسپیلبرگر توسط بیماران تکمیل و علائم حیاتی بیماران ثبت شد­. نرم افزار مورد استفاده 16 - SPSS بوده و داده­ها­ به صورت میانگین، انحراف معیار و درصد بیان شده و با استفاده از آزمون های آماری کای‌اسکوئر و تی­ مستقل و زوجی وآنالیز کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری آزمون­ها 05/0 در نظر گرفته شد.

  یافته­ها : میانگین سن در گروه مداخله92/10±49/50 و در گروه کنترل 20/9±13/50 سال بود. در گروه مداخله امتیاز اضطراب قبل از مداخله 67/5 ± 73/56 بود که بعد از مداخله به­ 42/5±73/54 رسید و در گروه کنترل نیز از 35/7±18/55 قبل از مداخله به 22/7±07/54 بعد از مداخله رسید که از نظر آماری این کاهش در هر دو گروه معنی دار بود(05/0 p< )، ولی تفاضل میانگین امتیاز اضطراب در گروه مورد به طور معنی­داری بیشتر از گروه کنترل بود­ه است (05/0 p< ).

  نتیجه­گیری : از آنجایی که کاهش اضطراب در گروه رایحه درمانی بیشتر از گروه کنترل بود و می توان نتیجه گرفت رایحه درمانی با اسانس اسطوخودوس از عوامل کاهش اضطراب می باشد، بنابراین در موقعیت های بالینی استفاده از آن توصیه می­شود.

متن کامل [PDF 245 kb]   (3203 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Research Development in Nursing and Midwifery

Designed & Developed by : Yektaweb